XLIII UNIVERSITAT CATALANA D'ESTIU

Vida, poble, llengua

del 16 al 24 d’agost del 2011


Exposicions


El món agrari a les terres de parla catalana
a càrrec de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, l’Institut Ramon Muntaner i la Fundació Món Rural

Aquesta exposició itinerant és el compendi ordenat, documentat i argumentat d’una àmplia selecció de fotografies amb la voluntat de difondre una percepció àmplia i generalitzada del món agrari a les terres de parla catalana. Una memòria dels paisatges sempre canviants, dels conreus i del bestiar que han anat ocupant les nostres terres segons han estat les necessitats, les demandes del mercat i la rendibilitat econòmica. Memòria també dels sistemes, coneixements i tècniques que homes i dones han aplicat en el conreu de la terra, de les formes de posseir-la, d’organitzar-se, de viure.
El muntatge expositiu s’estructura en diversos àmbits materialitzats en dotze plafons de gran format: els paisatges, els conreus, la ramaderia, l’home, la dona i la terra, el treball, les formes de vida, present i futur.
Tot plegat s’ha pensat i s’ha produït com la mirada d’un procés obert, mai com un bloc històric tancat. Aquest projecte pretén sensibilitzar la societat a partir de la fotografia i de la realitat viscuda i fer entendre que el futur del sector agrari és responsabilitat de tota la societat, com una necessitat inherent dels països avançats de ser curosos amb el territori i la gent que hi treballa.

UdArt Poesia
a càrrec de la Universitat d’Andorra, la Societat Andorrana de Ciències i la Plataforma Àgora Cultural

Paraules en formes, sons i ritmes, que de manera breu, precisa i suficient, expressen directament o en metàfora pensaments, situacions, sentiments i reflexions perquè ens resulten pròximes, per belles o intel·ligents, per subtils o clarividents, per emotives o racionals.
A partir del recull que publicà la revista Àgora el 2009, la Universitat d’Andorra presenta els poetes de l’Alt Urgell, la Cerdanya i Andorra, plegats, per a incitar-nos a desplegar junts un camí comú i propi dins la creació poètica.
Quaranta-un poetes. Amb tu, quaranta-dos. Les parets de la teva universitat es recobreixen de mots i els mots esdevenen poemes per art de màgia, certament, per la màgia de l’art.


30 anys de l’Escola Arrels
Ho organitza: Escola Arrels


45 anys de Terra Nostra
Ho organitza: Terra Nostra