correu@uce.cat +34 933 172 411

CINEMA


Generació Kibbutz
d'ALBERT ABRIL
dia 17, a dos quarts d'11 del vespre

El kibbutz era una unitat de desenvolupament agropecuari que els nouvinguts a l'estat d'Israel instal·laven a les àrees més improductives de l'antiga colònia britànica de Palestina.
En el marc d'un profund desconeixement del fenomen del kibbutz, aquest documentari cerca compensar la desinformació existent sobre el tema. Els seixanta eren anys d'embadaliment davant el somni socialista. Per a fugir de la foscor de la dictadura els joves se solien reunir en comunes per a experimentar models de convivència, relativisme sexual o consum i experimentació de substàncies: l'essència del Maig del 68.
Alguns catalans que de joves van emprendre el viatge a l'Orient Mitjà ens expliquen les seves motivacions.


Camping Life (la ciutat efímera)
de JOSEP PÉREZ
dia 19, a dos quarts d’11 del vespre

Camping Life és un documental que segueix la vida en un càmping de la Costa Brava durant l’estiu del 2020. La càmera enregistra diferents testimonis i anècdotes en el dia a dia dels desinhibits campistes amb la intenció de retratar el concepte de vacances de l’home contemporani. La pel·lícula fa un singular retrat de com va viure la crisi del coronavirus durant l’estiu del 2020 una classe mitjana decidida a poder gaudir del seu temps d’esbarjo passés el que passés. Finalment, s’explora el concepte d’una ciutat efímera que, cada any coincidint amb l’estiu, cobra vida durant uns mesos i esdevé un ens orgànic consagrat a l’oci i que, de la mateixa manera, coincidint amb el final del període estiuenc, torna a la letargia quan en desapareix la població.


Les dues nits d’ahir
de GERARD VIDAL i PAU CRUANYES
dia 20, a dos quarts d’11 del vespre

L’Eric, juntament amb els seus amics Ona i Marcel, roben les cendres del Pol, el seu amic recentment mort, i comencen un viatge amb l’objectiu de llençar-les. Tot i això, l’escapada s’acaba convertint en una bombolla que els separa de la realitat i els allunya cada cop més de la tornada a casa.