51a UNIVERSITAT CATALANA D'ESTIU

Un alè d’esperança a Europa

Prada, del 17 al 24 d'agost del 2019


Informació generalLloc


Liceu Renouvier, de Prada (capital de comarca del Conflent, Catalunya del Nord). Es troba a uns 50 Km de Perpinyà i de Puigcerdà. Hi podeu arribar pel vostre compte en cotxe (disposem d’aparcament al recinte) o en tren, podeu consultar els horaris a www.renfe.com, www.sncf.com i voyages-sncf.com.

Servei d'autocars
A més organitzem un servei d’autocars Barcelona-Prada-Barcelona i València-Prada-València, que es contracta conjuntament amb la matrícula.

L’allotjament dels alumnes és al Liceu Renouvier i a l'Alberg Pau Casals – Canigó, les habitacions són de quatre persones i amb servei de llençols i una manta. Es prega als alumnes que respectin els llits assignats. Us recordem que aquestes cambres són ocupades la resta de l’any, es demana el màxim respecte pel material i el conjunt de l’espai. Cal tenir a mà el carnet de l’alumne on consten el llit i la cambra. Es prega silenci als dormitoris. Per a altres modalitats d’allotjament, poseu-vos en contacte amb la secretaria de l’UCE.

L’organització informa que l’incompliment de les normes de convivència podrà comportar l’expulsió de la universitat. Per accedir al menjador cal que tothom dugui el tiquet de l’àpat. S’han de respectar els horaris dels àpats.

Si voleu demanar més informació, us podeu dirigir a:
Fundació Universitat Catalana d’Estiu Tel. 933 172 411 o a l’adreça correu@uce.cat


Dates

Del 17 al 24 d’agost del 2019


Què es fa a l'UCE

L’activitat diària a l’UCE comença de 9 a 12 del migdia amb els cursos i els seminaris i continua de 12 a 1 del migdia amb els actes públics (homenatges i conferències).

Després de dinar, de 3 a 5 de la tarda, podeu assistir als tallers i de 5 a 7 als debats i taules rodones.

Cada vespre i per a tots els matriculats hi ha concerts i espectacles: alguns dies a les 8, a l’amfiteatre del Liceu Renouvier, a les 9 a la plaça de la vila. A partir de les 11, també cada nit hi ha una programació de cinema a la sala Lido de Prada.

HORARIS
7:15 - 8:45 Esmorzar
9:00-12:00 Cursos, seminaris i jornades
12:00-13:00 Actes i commemoracions
12:15-13:45 Dinar
15:00-17:00 Tallers
17:00-19:00 Actes i commemoracions
19:15-20:45 Sopar
21:00-23:00 Espectacles
23:00-1:00 Cinema a la sala Lido de Prada
24:00 -2:00 Servei de bar al Liceu

Sobre assistència, certificats i crèdits

El contingut de cada curs és unitari, però està ideat com a diferents sessions (conferències o lliçons independents) amb títol propi. Per tant, per a totes les persones que no en necessitin cap certificat, l’assistència a aquestes sessions és lliure i combinable amb la dels altres cursos. Si us en cal un certificat d’assistència, esteu obligats a escollir i assistir a un curs complet. Per tal que us en trametem el certificat, haureu de signar cada dia el full d’assistència que us passarà el professor. Així, als que ho demanin i demostrin un 100 % d’assistència a totes les sessions del curs, els serà tramès el certificat d’assistència durant el mes de setembre (un cop fetes les comprovacions oportunes).

Els cursos de tres o quatre dies de durada (segons el torn) programats a les diverses àrees de coneixement són susceptibles d'obtenir reconeixement acadèmic (crèdits ECTS) a les vint universitats que integren la Xarxa Vives d'Universitats. Per a saber si la vostra universitat us reconeixerà el curs i amb quants crèdits, us recomanem que prèviament a matricular-vos ho confirmeu als punts d'informació habituals.

RECONEIXEMENT DEL PROFESSORAT
Els alumnes docents poden aconseguir el reconeixement acadèmic dels cursos de l'UCE de Prada pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.
Requisits: ser docent amb titulació, assistir al 80% de les classes (cal signar el full d'assistència) i contestar el qüestionari de satisfacció.
Avaluació: es valorarà la participació i interacció a classe i realitzar de manera satisfactòria les tasques d'aprofitament.
Els docents de fora de Catalunya se'ls farà un certificat especial per a la seva Comunitat Autònoma.
Més informació: http://xtec.gencat.cat/ca/formacio/formacio-altres-institucions/activitats-reconegudes/


Esplai i guarderia

Esplai i guarderia: de les 9 del matí a la 1 del migdia i de 3 a 7 de la tarda. Aquest servei és per a fills d’alumnes matriculats i de professors de 5 a 14 anys.


Aula d'informàtica


És a disposició dels professors i els alumnes matriculats d’una aula d’informàtica en uns horaris que seran fixats oportunament. També hi ha connexió Wi-Fi. Aquesta aula ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Fundació Blueterabyte, GCCOM i al Col·lectiu Catux.


Diari de Prada

Diari de Prada: es publica cada dia amb la informació interna necessària. Cada matí a l’hora d’esmorzar, el podreu trobar al menjador.
Aquest diari compta amb la col·laboració del butlletí electrònic Tornaveu, impulsat per l’Ens de l'Associacionisme Cultural Català.


Fòrum obert


.Fòrum obert: aula on exposar coneixements, opinions lliures i fer-hi presentacions de llibres i de projectes d’entitats.