CICLE DE DRAMATÚRGIA CATALANA

El Cicle de dramatúrgia catalana consisteix en l’organització de tres conferències en què hi participen dramaturgs catalans, amb la finalitat de promoure el contacte entre els creadors i el públic assistent i amb la voluntat de donar una imatge atractiva de la dramatúrgia.

Coordinació: Joan Maluquer i Ferrer

Dates de les conferències: els dimarts, 3 de novembre, 10 de novembre i 17 de novembre del 2015 (de 7 a 9 del vespre)

Lloc: les conferències es faran a la seu de l'Ateneu Barcelonès, Carrer de Canuda, 6, de Barcelona

Destinataris del curs: Obert a tots els públics

Més informació: als telèfons 933 172 411 i 933 172 458, al web www.uce.cat i al correu electrònic correu@uce.cat


Roger Coma

Després d’una llarga trajectòria com a intèrpret de televisió, cinema i teatre, Roger Coma ha fet un gir professional i amb Les coses grans pren la responsabilitat creativa fent de dramaturg, guionista, director, intèrpret i productor. Com actor de teatre ha treballat amb Lluís Pasqual, Carol López, Pau Miró i Xavier Albertí entre altres, a la televisió ha aparegut a les sèries Porca Misèria, Gran Nord, Les veus del Panamo, Tornarem, Los Protegidos i Gran Hotel; al cinema A la deriva de Ventura Pons, Para que no me olvides de Patricia Ferreira i amb Fernando Fernan Gómez i Suspiros del corazón d’Enrique Gabriel entre altres. Com a escriptor ha publicar dos llibres Si això és París i He conegut una noia, també ha escrit guions per a projectes audiovisuals i per a la sèrie Gran Nord.

3 de novembre, a les 19 hores


David Plana

És llicenciat en Interpretació i Direcció i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre. L’any 1997 estrena Mala sang (Sala Beckett, Premi a l’espectacle revelació de l’any 1997 i Premi “Serra d’Or” al millor text teatral). El 1998 codirigeix l’obra Criatures, de la companyia T de Teatre, i Petita mort, un text propi, a la Sala Beckett. L’any 1997 escriu La dona incompleta (Sala Beckett, direcció de Sergi Belbel, Premi Serra d’Or al millor espectacle i Premi Butaca al millor text de l’any 2001). També ha estrenat Després ve la nit (Sala Becket) i Paradís oblidat (TNC). Ha dirigit l’obra Refugiats, de Sergi Pompermayer (TNC), i també l’últim espectacle de la companyia T de Teatre: Això no és vida (escrit amb Sergi Belbel i Albert Espinosa). L’any 2008 estrenà Dia de partit al Teatre Lliure i col·laborà amb Àlex Ollé, de La Fura dels Baus, per fer la dramatúrgia de l’espectacle Boris Godunov al Teatre Nacional de Catalunya i al Centro Dramático Nacional. L’any 2012 guanyà el II Torneig de Dramatúrgia Catalana, amb la peça breu La casa del bosc de la qual se'n va fer una lectura dramatitzada a la Sala Timbre4 de Buenos Aires.

10 de novembre, a les 19 hores


Estel Solé i Casadellà

És poeta, dramaturga i actriu. En el camp de la poesia, l’any 2011 guanyà el Premi Amadeu Oller de Poesia per a Poetes Inèdits amb l’obra Dones que somiaven ser altres dones (Galerada 2011). L’any 2013 publicà el poemari Si uneixes tots els punts (Galerada) amb la col·laboració de la il·lustradora Paula Bonet. Com a actriu ha actuat en films, obres de teatre i sèries de televisió. Actualment interpreta el paper de Marina a la sèrie «La Riera» de TV3. L’any 2013 estrenà la primera obra de teatre Animals de companyia a casa de la dissenyadora d’interiors Bàrbara Aurell, després de mesos de buscar un teatre on representar l'obra i davant la negativa de diferents sales, han fet una gira per Catalunya i s’ha pogut veure a més de 70 pisos i cases, actualment es representa al Teatre Capitol de Barcelona.

17 de novembre, a les 19 hores

Amb el suport de:

Logo Cultura