ENCONTRE 2019 - COR DELS PAÏSOS CATALANS

 

PROVES D'ACCÉS - Barcelona, fins el 26 de juliol


El Cor Jove dels Països Catalans (CJPC) va ser fundat a Mallorca per l’entitat Forum Musicae l’any 2009. Després d’una primera etapa sota la direcció d’Esteve Nabona (2009-2014), va reprendre l’activitat amb la intenció de crear una plantilla estable i sota el nom de Cor dels Països Catalans (CPC), amb la direcció del valencià Francesc Valldecabres i, en l’apartat de recerca i repertori, del barceloní Carles Gumí.

El Cor dels Països Catalans té com a objectiu recuperar i difondre el patrimoni musical de tot l’àmbit cultural català i, amb la llengua com a vincle d’unió, esdevenir una plataforma enriquidora d’encontre i d’intercanvi entre cantaires dels diferents espais de la mateixa cultura i, alhora, ser-ne un ambaixador cultural.

Enguany el repertori se centrarà en la música policoral del segle xviii i disposarà de l’acompanyament d’un conjunt instrumental provinent de l’orquestra barroca Ars Musicae de Mallorca. El pla de treball estarà enfocat a aconseguir un nivell de qualitat que permeti dur una activitat concertística de prestigi.

El cor funcionarà per encontres anuals que se celebraran el mes d’agost independentment que es puguin dur a terme altres concerts al llarg de l’any.

Aquesta iniciativa té el suport de la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC), la Universitat Catalana d’Estiu, l’Obra Cultural de l’Alguer i la Societat Coral el Micalet.


AUDICIÓ I SELECCIÓ:

Destinataris: convocatòria adreçada a majors d’edat, estudiants de cant de cursos superiors o professionals, i cantaires amb formació musical i experiència coral.

Continguts de les proves:

1. Caldrà enviar un enregistrament de vídeo amb els apartats següents:
- Vocalització triada per l’aspirant.
- Interpretació d’una obra de repertori (lied, cançó, oratori, ària).

2. Carta de motivació

3. Curriculum vitae (formació musical i experiència coral)


Inscripcions fins el 26 de juliol: forum@forum-musicae.cat

Cal indicar-hi: nom, llinatges, data i lloc de naixença, adreça postal, telèfon, experiència coral, formació musical i motivació per a formar part d’aquest Cor.

Els admesos participaran en l’Encontre dels 10 anys del Cor, que tindrà lloc del 19 al 22 d’agost del 2019 a Prada (el Conflent) en el marc de la Universitat Catalana d’Estiu. El concert serà el 22 d’agost a l’Església de Sant Pere de Prada.